Natural Drinks Factory

BERLIN BAR CONVENT 2023

Kävimme lokakuussa Euroopan suurimmilla baarimessuilla Berlin Bar Conventissa eli BCB:ssä tutustumassa vuoden 2024 trendeihin ja uutuuksiin. Mielenkiintona erityisesti erilaiset pullotetut alkoholilliset ja alkoholittomat tuotteet. 

Heille, jotka eivät ole messuilla käyneet, BCB on yksi isoimmista baari ja juoma-alan messuja maailmassa. Siellä kokoontuvat yli 90 maasta tulevat yrittäjät, baarimestarit, maahantuojat sekä tuottajat, tarkoituksena on verkostoitua, oppia uusista innovaatioista sekä trendeistä erilaisten seminaarien ja koulutusten kautta. Voidaankin sanoa, että nämä kolmipäiväiset messut eivät jätä ketään kylmäksi, hiki puskee pinnalle jo miettiessä loppumattomien hallien määrää täynnä yksi toistaan kiinnostavampia tuotteita.  

Lensimme Berliiniin pelipaikoille sunnuntaina, jolloin osallistuimme Candy is Dandy but liquer is quicker kutsuvieraiden verkostoistumisillalliselle. Pääsimme tutustumaan useaan herkulliseen tuotteeseen, joita muut vieraat olivat tuoneet tullessaan. Ilta loppui kuitenkin lyhyeen, jotta seuraavien päivien pitkistä messupäivistä jäisi käteen muutakin kuin päänsärky ja valoherkkyys. 

Maanantai alkoi Campari Akatemiassa Round building -luennolla, jossa Daniel Waddy sekä Kevin Armstrong kertoivat tehokkuudesta baarityössä, juomien ideaalista tarjoilulämpötilasta ja kuinka saavuttaa se. Lisäksi pääsimme osallistumaan vapaakaato kisaan, jossa mitattiin nopeutta sekä täsmällisyyttä. Voitto ei ollut kaukana, mutta jäi saavuttamatta. Lopulta saavuimme messualueelle, jossa Timo Siitonen oli vierailevana tähtenä valmistamassa herkullisia juomia González Byass:n tiskillä. Messuihin tutustuminen jäikin seuraavalle päivälle, kun vatsa hankasi jo selkärankaa.  

Tiistai aamulla olimme jälleen Campari Akatemialla Dave Arnoldn ja Don Leen seminaarilla Technique & Flavour 101. Seminaarissa nämä kaksi cocktail-alan tiedemiestä kertoivat tekniikoista, niiden hyödyistä sekä mahdollisuuksista. Messuilla tiistai oli pyhitetty kiertelylle, vanhojen ystävien jälleen näkemisille ja uusien innovaatioiden maistelulle.  

Mielenkiintona erityisesti erilaiset pullotetut alkoholilliset ja alkoholittomat tuotteet. 

Messuille lähdimme verkostoitumisen lisäksi tekemään markkinatutkimusta eli maistelemaan ja tutkimaan millaisia pullotettuja tuotteita maailmalta löytyy. Muutama tuttu tuottaja tuli vastaan uusien herkkujen lomassa. Suurinosa tuotteista oli oletetusti alkoholillisia cocktaileita pullossa, sillä alkoholipolitiikka on hieman erilaista etelämpään mennessä. Lisäksi useampi brändi on tuonut markkinoille ns. ravistetun cocktailpohjan, josta saa valmistettua halutun juoman helposti. Meidän DR_NK:n kaltaisia tuotteita, jotka toimivat niin alkohollisina ja holittomina ei kuitenkaan tullut vastaan lasipulloihin tuotettuna. Mainitsemisen arvoista on hanacocktailien valikoima niin prosenteilla kuin myös ilman. Alkoholittomuus puolestaan oli messuilla läsnä, mutta vähemmän kuin olisimme odottaneet.  

Reissu oli siis onnistunut makumatka sekä kiinnostava katsaus vuoteen 2024. Inspiraatiota sekä ideoita täynnä oli mukava hypätä lentokoneeseen ja kohti tehtaalla odottavaa tuotantoa.  

© 2020 Qode Interactive, All Rights Reserved